Főszezon első hétvégéje: kisebb dugók a horvát autópályákon

Július első hétvégéjén már erős volt a forgalom a tenger felé a horvát autópályákon. Néhány kilométeres dugók már most kialakultak, de ez még nem az augusztusi helyzet.

Július 2-án, a főszezon első szombatján erősen megélénkült a forgalom a tenger irányába. Hosszú évek tapasztalatai alapján a kritikus pontnak számító Lucko fizetőkapunál (Zágráb alatt, ahová pl. a Letenyéről érkező autópálya is becsatlakozik) ma reggel 1-2 kilométeres sorok alakultak ki a tenger irányába. A HAK (Horvát Autóklub) jelentései szerint a sor hossza a délelőtti időszakon belül teljesen változó volt, 14 óra környékén 500 méteresen dugóban álltak az autók, de korábban már voltak kevésbé zsúfolt időszakok is. 

14 óra után a visszatérő forgalom is megerősödött Luckonál, 4 kilométeres sor várakozott Zágráb felé. Visszafelé, ugyanitt található a Demerje fizetőkapu, ahol csak kártyával lehet fizetni. Itt nem volt torlódás. 

Az ország többi részén is erős volt a forgalom. Az ismert "problémás helyek" belassultak ma reggel. Az isztriai autópálya szlovén határán 3 kilométeres volt a sor. Az Isztriai-félszigetre vezető Učka-alagútnál egykilométeres volt a torlódás. 

Mostantól arra kell készülni, hogy szombatonként egyre erősebb lesz a forgalom a horvát autópályákon. A legnagyobb forgalomra augusztus első két szombatján kell majd számítani, utána már szép lassan gyengül a szombati dugó.