Trogir és Čiovo híd: július a legutolsó határidő

A tervezett új hídnak lassan már másfél éve állnia kellene, de a folyamatos csúszások miatt legalább júliusig kell rá várni. Ha nem lesz csúszás ...

 Eredetileg 2016 októberére készült volna el az új híd, majd később 2017 júniusára módosult a következő határidő, de egyikből sem lett semmi. Tavaly év végén azt olvastuk, hogy az idei idegenforgalmi szezonra, márciusban az a hír jött, hogy idén július közepére, most már csak arról lehet olvasni, hogy valamikor júliusban adhatják át az új hídat.

20160220trogirhid

Aki már járt a környéken, az tudja, hogy az 55 évvel ezelőtt épült híd kapacitását Trogir és Čiovo között már rég meghaladta az idő. Főszezonban és bizonyos napszakokban már folyamatos a dugó és várakozás. A tervek már rég elkészültek és az építkezés is megkezdődött a régi hídtól keletre, de a fentebb említett csúszások miatt még most is csak építik az új hidat.

Idén januárban a régi hídon egy túlsúlyos teherautó komolyabb károkat okozott a híd szerkezetében. Akkor a hidat egy fél napra le kellett zárni, utána csak egy sávon indulhatott meg a közlekedés, amíg a hibát ki nem javították.

20180509ciovo hid

Ez is mutatja, hogy mennyire szükség lenne már egy új és modern hídra. A közlekedési minisztérium letette a nagy esküt, hogy júliusra elkészülnek. Bár sokan szkeptikusak, de bízzunk benne, hogy júliusban már tényleg könnyebben közlekedhetünk a régióban.