Tengeralattjáró Dubrovnik turisztikai kínálatában

Hamarosan újabb szolgáltatással várják a Dubrovnikba érkező turistákat. Egy horvát gyártású, a szakma által fél-tengeralattjárónak nevezett hajóból vásárolt magának egyet Željko Perić horvát üzletember közel 100 000 euróért. Csaknem féléves felújítás után a szerkezet hamarosan munkába állhat Dubrovnik környékén.

Így néz ki kívülről (Kép: http://semisubmarine-marlin.com)

Jelenleg 55 ilyen típusú szerkezet közlekedik a világon, köztük számos Horvátországban is. Képünk a Krk környéki tengeralattjáróról készült, ehhez hasonló fog Dubrovnikban is közlekedni. Az igazi tengeralattjárókhoz képest ezek a gépek sosem merülnek a víz alá, ahogy látható az irányítást is fentről végzik. Azonban a hajó fenekének oldalát hatalmas golyóálló üvegekből építették meg, így 12 embernek kellemes élményt nyújthat a tenger alatti világ megcsodálása. A hajó elég lassan halad, így nem lesz gond a fényképezéssel.

Így néz ki kívülről (Kép: http://semisubmarine-marlin.com)

Jelen pillanatban még nem lehet tudni, hogy pontosan mennyibe kerül, vagy mikor indul be a szolgáltatás. A már említett Krk környéki járaton egy 45 perces nappali menet kerül 80 kunába, az éjszakai járat ugyanennyi, de csak 30 perces az út. Az üzemeltető honlapja (ezen a címen) jelenleg még nem üzemel.