Horvátország: még több ingyenes Wi-fi hozzáférés a turistáknak

A tavalyi 270 hely után az idén további hatvannal nő az ingyenes internet hozzáférések száma.

Darko Lorencin, horvát turisztikai miniszter, az isztriai Rovinjban jelentette be, hogy idén is folytatódik a tavaly megkezdett informatikai fejlesztés. Tavaly 68 településen vagy körzetben összesen 269 hozzáférési pontot (hot spot) építettek ki, ahonnan a turisták wi-fin keresztül ingyen használhatták az internetet. Annak idején erről mi is beszámoltunk.

A tapasztalatok szerint a turisták megkedvelték a szolgáltatást, sokan kihasználták a lehetőséget, és azonnal feltöltötték képeiket valamelyik közösségi oldalra. Nemcsak a turisták és ismerőseik profitáltak ebből, hanem sok esetben a turisztikai célpontoknak is jól jön az ingyen reklám.

Az ingyenes wi-fi hozzáférési pontok kiépítése az idén is folytatódik. A tervek szerint, még az idei főszezon előtt, újabb hatvan helyen lehet majd csatlakozni a világhálóra, többek között Rovinjban is, ahol a miniszter bejelentette a fejlesztéseket és bemutatta a prototípust. 

Újdonság, hogy az idén már QR kódról (a képen a piros keret jobb oldalán) is lehet csatlakozni. Okostelefonnal egyszerűen csak be kell olvasni vagy szekennelni ezt a kódot, és így nem kell a szolgáltatás címét bepötyögni a böngészőbe.  

Kép és szöveg: Horvát Idegenforgalmi Minisztérium