Horvát házas férfiak: inkább a foci VB, mint a szex

Az Ipsos Puls ügynökség felmérése szerint a horvát férfiak már nagyon várják a hamarosan megkezdődő labdarúgó világbajnokságot. A felmérés alkalmával 200, 30 és 50 év közötti horvát férjeket kérdeztek meg. A horvát hölgyek szempontjából nem a legjobb hír, hogy a válaszadók 88 %-a inkább a meccseket nézné, minthogy a feleségével szerelmeskedjen.

A felmérés az is kiderítette, hogy a horvát férfiak fele inkább a barátaival együtt szeretné nézni a meccseket, és a lakások egyharmadában már legalább két tévé van, amely segít abban, hogy a következő egy hónapban is megmaradjon a családi béke.

A horvát foci erejét az is mutatja, hogy az 1991-es függetlenségük óta csak egy világbajnokságra, a 2010-esre nem jutottak ki. (Az 1994-es világbajnokság selejtezőinek sorsolása már az önálló szövetségük megalakulása előtt megtörtént, így erre nem tudtak nevezni)

Felmérések szerint a 2006-os világbajnokság alatt a lakosság 94,4 %-a látott legalább egy mérkőzést. A döntőt, amelyben a horvátok már nem szerepeltek, két millióan nézték élőben, amely körülbelül a lakosság fele. 

A horvát csapat a legnagyobb sikerét 1998-ban érte el, akkor harmadikok lettek. A világbajnokságot holnap a házigazda brazilok ellen kezdik meg. A világbajnokság alatt, egy rendkívüli rendelettel, a késői meccsek miatt a szórakozóhelyek meghosszabbított nyitva tartással üzemelhetnek a tengerparton.

Szöveg: jutarnji.hr
Kép: Croatia Football 2014 HD Wallpaper