A spliti Poljud stadion és a Hvar szigeten levő beach party strandon nagy tömegeket fognak vendégül látni és szórakoztatni az Ultra Europe elnevezésű fesztivál szervezői. 

Az amerikai Miamiból indult elektronikus zenei fesztiválnak ez az egyetlen európai ága (Dél-Amerikában, Dél-Afrikában és Koreában rendeznek még ilyen fesztiválokat) és immár másodszor rendezik meg Horvátországban. Öt nagy színpadon olyan világhírű nevek fognak felvonulni, mint pl. : Afrojack, Alesso, David Guetta, Paul van Dyke, Carl Cox, Tiesto...és még sokan mások, beleértve a 25 legkeresettebb DJ-t.

A látványos fesztivál Splitben három napig, július 11-13-ig fog tartani, Hvar szigetén pedig július 15-én lesz a gigászi party. Több mint 120 országból érkezik az elektronikus zenéért rajongó közönség, így a szálláskiadóknak és a vendéglátóiparban dolgozóknak sem lesz okuk a panaszra. Trogirtól Makarskaig ugyanis a fesztivál napjai alatt szinte teljesen foglaltak a szálláshelyek. Nem panaszkodhatnak a szervezésben résztvevők (kb. 2500 ember), a rendészek (ők kb. 500-an lesznek), valamint a városok vezetői sem, akik kb. 300 millió kunát (kb. 12 milliárd forint) érő gazdasági hatásra számítanak.

Felismervén a rendezvény jelentőségét, támogatásukról biztosították a fesztivált a turisztikai közösségek is - ki is számolták, hogy a tavalyi vendégéjszakák száma átlagosan 3,5-ről 5 napra fog bővülni. Elégedett lehet a Hajduk Split labdarugó klub is, hiszen a stadion kiadásából, valamint az ott árusított szuvenírokból is bizonyára szép summa fog befolyni.

Szöveg: tportal.hr

 

.