Szombat: tíz kilométeres volt a sor a horvát autópályán

Az eddigi júliusi hétvégéken a tavalyi torlódásokhoz képest valamivel jobb volt a helyzet szombatonként a horvát autópályákon. A júliusi szombatok egyik sajnálatos jellemzője volt, hogy mindig történt baleset az A1-es vagy az A6-os autópályákon, amelyek tovább lassították a forgalmat. Ezzel együtt is elmondhatjuk, hogy bár erős volt a forgalom az utakon és a fizetőkapuknál, de a tavalyihoz hasonló hosszú várakozások eddig kevésbé fordultak elő.

Azonban a tegnapi szombaton az autósok már ízelítőt kaptak abból, hogy milyen volt tavaly, de abból is, hogy mi következhet a következő hetekben, hiszen a korábbi évek tapasztalatai alapján a következő 3-4 szombat szokásosan az év legnagyobb torlódásait hozhatja.

 

A Horvát Autóklub folyamatos tájékoztatása szerint ezen a hétvégén már reggel 10 előtt komoly dugók alakultak ki Zágráb előtt. Az A4-es autópályán található Sv. Helena fizetőkapuknál 5 kilométer hosszú volt a sor. Ez az a kapu, ahol a Magyarországról érkező autósoknak először kell megállniuk és fizetni. Később ez a sor Zágráb alatt (Lucko) már 10 kilométeresre duzzadt, az A2-es és A3-as autópályákról érkezők pedig hét kilométeres sorban álltak ugyanitt.

Délelőtt 10 óra után a tenger felé tartó sor fokozatosan csökkent, kora délutánra (16 óra előtt) már meg is szűnt. Ezzel ellentétesen a hazatartó autók forgalma egyre jobban erősödött, még este nyolckor is 1 kilométeres volt a sor Zágráb irányába.

További rossz hír, hogy számos baleset, elterelés és sebességkorlátozás nehezítette szombaton a közlekedést.

A korábbi évek tapasztalatai alapján a legforgalmasabb hétvégék még előttünk állnak, különösen augusztus első két szombatján kell majd nagyobb torlódásokra számítani.