Trogir újdonsága az eredeti velencei gondola

Az idei szezontól egy igazi velencei gondola szállítja a turistákat a Trogiri-csatornában.
Kép: Ivan Turković


Öt évvel ezelőtt Damir Mišetić meglátogatta szüleit Velencében és akkor fogant meg az ötlete, hogy ilyennel a horvát tengerparton is lehetne turistákat szállítani. Talált is egy eredeti velencei gondolát, amelyre bőven ráfért a felújítás, de az idei szezonra elkészültek a munkálatokkal és már üzemel is Trogir új turisztikai szolgáltatása.

Ez az első velencei gondola, amely ilyen szolgáltatást nyújt a horvát tengerparton. A hajó 11 méter hosszú és egyszerre 8 utast tud szállítani. A saját súlya 600 kilogramm és a gondolás négy és fél méter hosszú evezővel irányítja a hajót - írja a 24sata.hr.

Elvileg a turistáknak nem kell majd nélkülözniük a "velencei szolgáltatást", vagyis a gondolás szerenádját. Mišetić szorgalmasan gyakorta, hogyan lehet egyszerre evezni és énekelni. Elmondása szerint nagyon nehéz, fogyott is közben három kilót. A "B" terv szerint valamilyen zeneeszközről szól majd halkan a dalmát muzsika, ha a gondolás már nem bírja szusszal.

Az első leánykérés már megtörtént a hajón. Mišetić mellett jelenleg két másik gondolás is szorgalmasan gyakorol a nyári szezonra. Amint közelebbi információt kapunk a szolgáltatásról (pl. árak), azonnal közzétesszük.