FlixBus: júniustól naponta indulnak zöld buszok az Isztriára és a szlovén tengerpartra

A FlixBus idén is bővíti nyári ajánlatát. A távolsági buszszolgáltató júniustól az Adriai-tenger mentén több mint 20 településre biztosít napi összeköttetést Magyarországról, idén először a szlovén tengerpart és az Isztriai-félsziget üdülővárosai is elérhetők a kínálatban.
Dubrovnik

Isztriai-félsziget: autó nélkül a tengerparton hét óra alatt

Budapestről hét óra alatt el lehet majd jutni a tengerpartra menetrend szerinti távolsági busszal. A leggyorsabban az újonnan a FlixBus hálózatba kerülő Koper lesz megközelíthető, akár már a pünkösdi hosszú hétvégén is. Az alig ötven kilométeres szlovén tengerparton egy másik településre, Portorozba is közlekedik majd zöld busz.

További újdonság a FlixBus kínálatában az Isztriai-félsziget horvát szakasza, Umag, Porec és Rovinj mellett egészen a térség központjáig, Puláig utazhatnak majd a nyaralók. Az Észak-Adria régióban Rijeka és Opatija szintén idén kerül először a mobilitási cég ajánlatába, Velence és Trieszt pedig az év többi részéhez hasonlóan foglalható a nyári hónapokra.

Dalmácia 2019-ben ismét a FlixBus kínálatában 

2019 nyarán újra közvetlenül járnak majd távolsági buszok a dalmát tengerpartra is, ahol az olyan nagyobb városok mellett, mint Zadar, Split vagy Dubrovnik kisebb üdülőtelepülések, többek közt Pakostane, Pirovac, Vodice, Trogir vagy Baska Voda közül is választhatnak az utasok.

„Idén a szokásosnál korábban foglalhatóvá tettük nyaralójáratainkat, így az üdülni vágyók az utazás tervezésének kezdetétől számolhatnak a buszos közlekedési lehetőséggel. A tengerparti célállomásokra naponta indulnak éjszakai járatok, így a szabadnapokon és a szállás díján is spórolhatnak azok, akik a távolsági buszt választják. Hiszünk abban, hogy a FlixBus reális alternatívát biztosít az autózással szemben.” – tette hozzá Arany László, a cég regionális ügyvezető igazgatója.

Budapesten belül három állomásról, a Népligetből, Kelenföldről és a Mexikói útról közlekednek majd buszok a tengerpartra, emellett Siófokról is közvetlenül elérhető lesz az Adria.

A FlixBus csomagszabályzatának értelmében egy nagy méretű útipoggyász és egy kézipoggyász ingyen szállítható a buszokon. A FlixBus járműveinek fedélzetén nagy lábtér, mosdó, WiFi és minden ülésnél konnektor található. A nyaralójáratokra a helyek a www.flixbus.hu oldalon és a FlixBus mobilalkalmazásában foglalhatók 6399 forinttól, a jegyek az utazás előtti 15-ik percig módosíthatók. 

Közvetlenül elérhető települések az Adriai-tenger partján: Koper, Portoroz, Velence, Trieszt, Umag, Porec, Rovinj, Pula, Opatija, Rijeka, Zadar, Biograd, Pakostane, Pirovac, Vodice, Sibenik, Trogir, Split, Baska Voda, Makarska és Dubrovnik.