Horvátország: 56 új beteg, jóval kevesebb a tengerparton

A legtöbb új beteget Zágráb városában regisztrálták, összesen 23-at, ehhez hozzávehetjük a főváros közvetlen régióját is, 5 új fertőzés. A jelentések szerint a fertőzések jórészt az éjszakai szórakozóhelyekhez köthetőek. Oda Bosznia-Hercegovinából, illetve az északi régióból Eszék-Baranya megyéből érkezett a vírus.

Eszék-Baranya megyében is emelkedett a fertőzöttek száma. Itt 12 új beteget regisztráltak. Ebből négyet Eszéken, további nyolcat az elhíresült Đakovo (Diakovár) településen, ahová két apáca hozta be a vírust Koszovóból.

A két apáca az első nap 10 társát fertőzte meg a kolostorban. Azóta az egész településen 79 (!) aktív beteget tartanak nyilván, köztük 49 apácát. Az apácák óvodát is üzemeltetnek, ma 2 kiskorúnál is kimutatták a fertőzést.

Jó hír, hogy a tengerparti részeken jóval alacsonyabbak a számok.

Egész Isztria területén ma sem találtak új fertőzöttet.

A teniszverseny miatt elhíresült Zadar környékén 4 új beteget találtak. Köztük egy háromfős család Bulgáriából, akik Macedóniában dolgoztak és Novalján van ingatlanjuk. A negyedik egy horvát állampolgár, aki Szlovéniából jött haza.

Split környékén öt új beteget találtak. Splitben 4 új beteg, ők korábbi fertőzöttektől kapták el, egy személy pedig makarskai, de őt már Zágrábban kezelik.

Sibenik és Dubrovnik környékéről ma nem jelentettek új beteget.