Horvátország: 116 új beteg, szigorítások jönnek

Az elmúlt 24 órában 116 új koronavírussal fertőzött beteget regisztráltak Horvátországban, ezzel az aktív betegek száma 1038-ra emelkedett.
Forrás: koronavirus.hr

Szokás szerint az aktív betegek területei eloszlását a fenti térkép mutatja.

Vili Beros egészségügyi miniszter szigorításokat jelentett be, azonban ezeknek pontos tartalmát csak később ismertetik a nap folyamán.

Tiltani semmit sem fognak, de szigorúbb szabályok között lehet néhány dolgot folytatni a jövőben.

Leginkább a tömegrendezvényeket szeretnék megszabályozni, a legtöbben bulikban, bárokban és esküvőkön kapták el a vírust az utóbbi napokban.

A határon is szigorítanak. Bizonyos országokból csak negatív teszttel vagy 14 napos karanténnal lehet Horvátországba belépni. Véleményünk szerint nagyon meglepő lenne, ha Magyarországra ez vonatkozna. Inkább az utóbbi időben egyre több fertőzöttet regisztráló és keveset tesztelő balkáni államok számíthatnak erre a lépésre. Vagy esetleg a svéd állampolgárok, akiknek a horvátországi beengedését tegnap a szomszédos Szlovénia nyilvánosan kritizálta. 

Kötelező lesz ismét a maszk viselete. Valószínűleg itt sem mindenkinek egységesen. Csak a fedett helyeken dolgozóknak, főleg a boltok, szupermarketek, bárok és vendéglők alkalmazottjainak.

További információk a késő estére várható bejelentés után ...