Milliárdos fürdőfejlesztés Mezőkövesden

A beruházás megvalósításához 416 millió forintot nyert az intézményfenntartó önkormányzat a Nemzeti Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Programja keretében - közölte Fekete Zoltán.

A fennmaradó, több mint 550 millió forint a város saját kasszájából származik - tette hozzá a fideszes önkormányzati vezető.

Elmondta: a fejlesztés keretében, a többi között épült egy közel 800 négyzetméteres wellness részleg a hozzá tartozó pihenőtérrel, gyermekmedencével és gyermekmegőrzővel, egy 1100 négyzetméteres élménymedence, illetve fedett öltözők.

Felújítottak két gyógymedencét, új elektronikus beléptető rendszert alakítottak ki, illetve ugyancsak a projekt keretében megújult a strandfürdőt a várossal összekötő kerékpárút egy 1,2 kilométer hosszú szakasza és az út teljes hosszán közvilágítást építettek ki - sorolta a projekt elemeit a 17 ezer lakosú település polgármestere.

Az is elhangzott, hogy a válságot megelőzően, évente mintegy félmillió látogató kereste fel a Zsóry Gyógyfürdőt, ami az elmúlt években 400 ezer alá csökkent. A fejlesztéstől éppen azt várják, hogy a korábbi mértékre emelkedjen a fürdőlátogatók száma.