600 millió forintos fejlesztéssel indul a budapesti strandszezon

Általában 100-150 millió forintot költ a cég a nyitásra való felkészülésre, de az idén több fejlesztést terveztek. A Palatinus mellett a Római Strandfürdőn is új óriáscsúszdák épültek, a Palatinuson pedig a termálmedencét felújították - közölte a vezérigazgató. Több strandon megújultak a vizesblokkok és az öltözők, megszépült környezetben, új szolgáltatásokkal várják a vendégeket. A fejlesztéseket a társaság saját költségvetéséből fedezte - tette hozzá.

Április végétől folyamatosan nyitnak a budapesti strandok, és a tervek szerint szeptember 1-jéig, illetve kedvező időjárás esetén szeptember 8-áig lesznek nyitva ebben a szezonban.

A legdrágább fővárosi strand a Palatinus, ahová hétvégenként a felnőttek 3000, a gyerekek, a diákok és nyugdíjasok pedig 2100 forintért válthatnak jegyet. A legolcsóbb a pünkösdfürdői strand, ahová a felnőttek hétvégenként 1800, a gyerekek 1400 forintért mehetnek be.

A hétköznapra szóló felnőttjegyek árait 0-200 forint közötti összeggel emelték - mondta a vezérigazgató, hangsúlyozva, hogy igénybe vehetők kedvezmények. Árulnak gyermek-, diák-, nyugdíjas és családi jegyeket, és vannak egyéb kedvezményes lehetőségek is.

Szőke László tájékoztatása szerint a társaság tavalyi árbevétele csaknem 7 milliárd forint, adózás előtti eredménye pedig 103 millió forint volt. Ebben sem ingatlaneladás, sem fővárosi támogatás nem volt. A társaságnak összesen 13 létesítménye van, ebből hat a strand.