Danubius Hotels: a magyarok belföldi nyaralást terveznek az idén

A magyarok túlnyomó része, 97 százaléka belföldi nyaralást tervez idén, amire családonként átlagosan 192 ezer forintot szánnak a Danubius Hotels reprezentatív felmérés szerint.

Az MTI-nek csütörtökön eljuttatott kutatás szerint tavaly a válaszadók 76 százaléka belföldi nyaralást választott, 72 százalékban félpanziós ellátással. Ellátás nélkül gyakorlatilag alig foglaltak szállást, az extra szolgáltatásokat tartalmazó all inclusive ellátás pedig a középkorúak körében a legnépszerűbb.

A szállodalánc online kutatásban, több mint 6500 ember megkérdezésével készített felmérésből kiderült: a legkisebb összeggel a fiatalok és a nők kalkulálnak, előbbiek 100-140 ezer forinttal, utóbbiak 120-175 ezer forinttal. A gyermekkel együtt üdülő családok 150-212 ezer forinttal tervezik a nyaralásukat, míg az 55 év feletti utazók 150-206 ezer forint közötti összeget szánnak pihenésre idén.

Az idős korosztály 61 százaléka évente többször is megy wellness hétvégére, ez az arány a fiatalok esetében 37 százalék.

Arra a kérdésre, hogy mit választana ingyen egy szállodában, a válaszadók 71 százaléka a reggelit választaná inkább a wifivel szemben.