Átadták a Bánki-tó megújult strandját

A Bánki-tó 140 millió forintból felújított strandja az avatás napján, 2021. június 10-én. MTI/Komka Péter

Újjászületett a Nógrád megyei Bánki-tó strandja 140 millió forintból, a strandon gyerekpancsoló és játszótér jött létre, új burkolatot telepítettek, megújult a gyep és a növényzet.

Rétvári Bence államtitkár hangsúlyozta azt is, hogy a strandot családbarát módon tervezték, így a legkisebbek is élvezhetik a vizet, élményeket szerezhetnek az árnyékolt pancsolóban, a nagyobbak számára pedig a tó kínál sok lehetőséget.

Az államtitkár kitért arra, hogy szerda óta szabadon lehet átmenni a szlovák határon is, és számos rendezvény várja a résztvevőket a határ mindkét oldalán.

Megjegyezte, hogy az idén is a belföldi turizmus lesz a hangsúlyos, ezért a legjobb időpontban készült el a strand.

Balla Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy turisztikai célpontokkal rendelkező települések számára gazdasági lehetőség a vendéglátás és a szálláshelyek biztosítása. A strandberuházást méltatva beszélt az elindult és tervezett fejlesztésekről, ezek között említette a kerékpáros és bakancsos turizmus fejlesztését a Börzsöny térségében, és más adottságokat is kiemelt, mint a várak, zarándokutak, kilátók.

Nógrád megyében olyan turisztikai lehetőségek vannak elérhető közelségben - mutatott rá -, ahol aktívan lehet eltölteni a szabadidőt. Azon települések számára pedig, amelyek turisztikai célpontokkal rendelkeznek, gazdasági lehetőséget is jelent a vendéglátás és a szálláshelyek biztosítása - fűzte hozzá.

Torma Andrea polgármester beszámolt arról, hogy a Terület- és településfejlesztési operatív program 140 millió forintos támogatásából gyerekpancsoló és játszótér jött létre, napozóágyakat kapott a közönség, megújultak a burkolatok, a lépcsők, a terasz, újjászületett a gyep és a növényzet.