Új csúszdaparkot adtak át Jászapátiban

Az új csúszdapark és az élményelemekkel bővített gyermekmedence. MTI/Mészáros János

Átadták a 200 millió forint kormányzati támogatásból létesített új csúszdaparkot és az élményelemekkel bővített gyermekmedencét a Jászapáti Tölgyes Strandfürdőben szerdán.

Rétvári Bence közölte: az, hogy 60 ezer ember fordul meg a jászapáti fürdőben évente, jelzi, jó helyre került a 200 millió forint.

Az emberek eddig is szívesen látogatták a létesítményt, amely most még inkább családbarát módon tud működni, hiszen minden korosztály jól érezheti ott magát - tette hozzá.

Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy Jászapáti életében a fürdő mindig fontos volt, "egy csendes, nyugodt, szép kis strand van a város közepén".

A ma átadott beruházás csak az első lépés volt, Jászapátit közkedvelt fürdővárossá és turisztikai központtá fejlesztik - tette hozzá.

Borbás Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei közgyűlés alelnöke elmondta: régi vágya volt a településnek ez a fejlesztés, ez is bizonyíték arra, hogy "a kormány nem engedte el a kezünket, és segített".

Reményét fejezte ki, hogy jövőre megépül a Jászfényszaru és Jászberény közötti, illetve a Jászapáti és Jászkisér közötti kerékpárút. Hozzátette: szeretnék megvalósítani a kerékpáros összeköttetést a térség legnagyobb turisztikai vonzerejével bíró Tisza-tóval.