Több száz település vesz részt a Virágos Magyarország versenyen

Lezárult a nevezés az idén 28. alkalommal megrendezett Virágos Magyarország környezetszépítő versenyre, az ország legrégebbi és legnépszerűbb környezetszépítő versenyében több mint 320 önkormányzat - köztük több tucatnyi határon túli magyarlakta település - méretteti meg közterületeit, zöldfelületeit, parkjait - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel hétfőn.

A szervezőbizottság rövidesen megkezdi az online pályázatok kiértékelését, illetve a személyes zsűrizést választó települések felkeresését. Az idei versenyen is több kategóriában osztanak díjakat, a győztesek kihirdetése szeptember közepén várható.

Több százan pályáztak az MTÜ által meghirdetett Virágos balkonok, virágos előkertek versenyben, amelynek keretében amatőr kertészek egy rövid leírással és fotókkal mutathatták meg saját kertjeiket, balkonjaikat, teraszaikat. E pályázatok előzsűrizése is megkezdődik, több kategóriában lehet értékes kertészeti utalványokat nyerni, az eredményhirdetés szintén szeptemberben várható.

Mint írták, a nagyközönség az idén is beleszólhat mind az önkormányzati, mind a lakossági verseny végeredményébe, hiszen a nyertesekről nemcsak a neves kertészeti szakemberekből álló szakmai zsűri dönt majd, hanem a rövidesen elinduló közönségszavazás is. A friss híreket a Virágos Magyarország Facebook oldalán lehet követni.