Van egy hely az Adrián, amely most is tele van turistákkal

A boszniaiak legtöbbje is biztosra megy, hiszen az országban is csak lassan javul a koronavírus helyzet. Magyar állampolgárok június 16. óta már beléphetnek, de csak szigorításokkal.

Bosznia és Hercegovina állampolgárai hagyományosan a dalmát strandokat keresik fel, pl. a Makarska környéki idegenforgalom profitál belőlük valamennyit. Bár a nagy számuk ellenére túl sok pénzt nem hagynak a horvát vendéglátóknál, hiszen leggyakoribbak az egynapos utak: csak egy kis strand és este már újra otthon. A nyár elején ezt nem engedélyezték a horvátok, csak a többnapos utakat, így ezek az egynapos fürdőzések kimaradtak.

 

A háború utáni területei rendezésnél Bosznia és Hercegovina is kapott egy rövid tengerparti szakaszt. A magyaroknak onnan lehet ismerős, hogy Neumnál kell rövid ideig áthaladni boszniai területen, hogy újra Horvátországba érjünk. (Itt most a magyar állampolgárok is áthajthatnak)

Neum strandjain az idén semmi sem változott, hiszen aki félt karanténtól vagy lezárástól már időben foglalt ide, így rizikó nélkül strandolhatnak. tele is vannak a strandok, a szállodák és a vendéglők.

 

A horvátok, pl. a 65 kilométerrel délebbre található Dubrovnikban csak irigykednek a teljes fordulaton pörgő Neumra. Ahogy írtuk, Dubrovnik most eléggé üres. Ha valaki tömeg nélkül szeretne az Óvárosban sétálni vagy kevesebbet fizetni a szállásért, akkor bátran nézegessen szállást a lenti szálláskeresőnkkel.