Új szállodák az Adria egész hosszában

Az új létesítmények összesen 700 szobával rendelkeznek. A Maistra szállodavállalat Rovinjban nyitja meg az ötcsillagos Lone hotelt, míg a Kvarner-öbölhöz tartozó crikvenicai riviérán lévő Selcében a lepusztult Jadranka hotel helyén a szintén ötcsillagos, ám kisebb Amabilis Hotel nyitja meg kapuit. A Zadari Régió a Punta Skala projektjén belül a szintén prémium kategóriás Iadera hotellel gazdagodik, míg a Dubrovniki Régióban a négycsillagos hotel Lafodiával bővül a helyi szálláskínálat.

Az idegenforgalmi szezon legelején elsőként az átalakított Lafodia hotel nyitja meg kapuit a Lopud-szigeten. A beruházás értéke eléri a 40 millió eurót, a munkálatok mint egy három évig tartottak.

A tervek szerint másodikként az osztrák Falkensteiner Michalaer csoport jegyezte Falkensteiner Hotel & Spa Iadera megnyitása várható a Zadar melletti Petrčanéban. A Punta Skala fejlesztési projektjében szereplő három új szálloda közül a 2009-ben megnyílt Diadora családi hotelt követően az Iadera a második. A vállalatcsoportnak az Iadere hotelt is magában foglaló eddigi beruházásainak összértéke eléri a 160 millió eurót. Az Iadera átadása a tervek szerint július elejére várható.

Selcében június közepére várható a gyógyturisztikai szolgáltatásokkal kecsegtető, 60 ágyas kisebb Amabilis Hotel átadása, amely mint egy hét millió euróból valósult meg. A befektető a hazai MGL cég volt.

Szeptemberre várható a Maistra Lone nevű szállodájának a megnyitása, amely 248 férőhelyén túl számos szolgáltatással - fine dining éttermek és bárok, dzsessz klub, konferencia lehetőségek, wellness- és sport központok - várja vendégeit. Az elmúlt évek egyik legjelentősebb zöldmezős turisztikai beruházásának számító hotel összköltsége 45 millió euró. 

Forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség