Dugót hozott az első júliusi hétvége a horvát utakon

Hajnal óta mintegy 45 perces várakozásra kell számítania azoknak, akik a magyar-horvát határon Letenyénél szeretnének kilépni az országból - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ügyelete szombat kora reggel az MTI-t. Olvasói visszajelzések alapján később volt, aki egy órát várt a határon.

Az Adriára igyekvő magyar és külföldi turisták jelentős száma miatt az M7-es autópályán lévő határátkelőnél alakult ki torlódás. Az ezzel párhuzamos régi, a 7-es főúton működő átkelőnél az autósoknak csak rövid ideig kell várakozniuk, itt gyorsabb az átlépés - közölte a rendőrség.

A korábbi évek tapasztalata alapján a torlódások elkerülése érdekében az autósok számára érdemes az M7-es autópályáról már Becsehelynél letérni a 7-es főútra, majd Letenyén keresztül megközelíteni a régi közúti átkelőt. Ez a határ horvát oldalán közvetlenül csatlakozik az Adriára vezető sztrádához.

Délelőtt a Zágráb alatti, hírhedt Lucko fizetőkapu már főszezon eleji formáját hozta, körülbelül három kilométer hosszan torlódott a sor.

A két nappal ezelőtt átadott 10 kilométer hosszú, Ravča-Vrgorac közötti, új szakasz az A1-es autópályán Dubrovnik irányába is túl népszerűnek bizonyult, az autópálya végén akár egy órát is kellett várni a feltorlódott kocsisorban.

A legrosszabb helyzet most is Isztriában alakult ki. Az új autópálya minden csomópontjánál lelassult a forgalom, a határon pedig csak egyre nőtt a várakozási idő. A Szlovénia felől érkező nyugat-, és észak-európai állampolgárok délután már négy órát voltak kénytelenek várakozni a belépésre, Macelj-nál harminc kilométeres dugó alakult ki.  

Olvasói fénykép a torlódásról az új autópálya-szakasz végén (Kép: www.index.hr)