Már reggel kilenckor 35 fok van az Adrián!

Csütörtök reggel kilenc órakor már 35 fokot mutat a hőmérő Sibenikben, de Splitben is már 33 fok meleg van. Elég nehéz lehet kibírni az éjszakákat a dalmát részeken mostanában, hiszen tegnap Splitben csak 27,3 fokra csökkent az éjszakai hőmérséklet, nem igazán alkalmas az éjszakai felfrissülésre. Szintén 27 fokos melegben telt a tegnapi éjszaka Dubrovnikban, Hvaron és Sibenikben.

Tegnap Makarskán volt a legmelegebb Horvátországban, 36,7 fokot mutatott a hőmérő. Tombolt a kánikula, 35 fok feletti hőmérséklet mértek Zadarban, Rijekában, vagy Splitben is. A hőség marad a következő napokban is, ma Horvátország északi részén akár 40 fok is lehet.

Montenegró még ennél is melegebb az utóbbi napokban. Tegnap a tengerparton szinte meg lehetett sülni. Ulcinj volt Montenegró legmelegebb pontja, ahol 38,1 fokot mértek, de Herceg Noviban sem kellett fagyoskodni 37,4 fokban. Ma reggel már itt is 31-32 fokot mérnek a tengerparton.

Az Adria vize is kellően felmelegedett az utóbbi időben. A víz hőmérséklete átlagosan 25-26 fokos, sekélyebb öblökben még ennél is magasabb lehet.