Dugó a határon és a horvát autópályákon

Igazi nyári forgalom alakult ki szombat reggel az Adria irányába. Az MTI tájékoztatása óta hajnal óta körülbelül 40 percet kell várni a letenyei határátkelőnél. Jobban járnak, akik a határ előtt lehajtanak az autópályáról és a régi letenyei határátkelőt használják, itt csak 5-10 percet kellett még kora reggel várakozni.

A Horvát Autóklub az összes jelentősebb határállomásnál komoly várakozási időkről számol be – ők fél órás sorban állást írnak Letenyére. Sokkal rosszabb a helyzet a szlovén-horvát határátkelőkön, itt átlagosan 45-60 percet kell várni, de a nap folyamán valószínűleg a kétórás várakozás is bekövetkezik egy-két isztriai határátkelőn.

Szokásos szombat reggel Zágráb alatt (Kép: www.index.hr)Erős a forgalom szombat reggel. A kritikus Lucko (Zágráb) fizetőkapunál öt kilométeres sor alakult ki a tengerpart irányába. A hazatartók is egy kilométers dugóban araszolnak, de nem kell várniuk azoknak, akik Demerjénél a NO CASH feliratot követve a kártyás fizetőkapukat használják. Később a kora délutáni órákban csökkent a sor a tenger felé, de nőtt a torlodás a másik irányba. Délután két óra körül mindkét irányban három kilométeres a sor.

Reggel kilenckor halálos baleset történt a Mala Kapela alagút Zágráb felé vezető ágában. Nem sokkal később egy újabb baleset történt a környéken. A hazatartó forgalmat elterelik, körülbelül hat kilométeres dugó alakult ki. 

Fontos! Az előző két hét tapasztalata alapján ne használjuk az A1-es autópálya új szakaszát. Ne menjünk végig Vrgoracig, hiszen a kevés fizetőkapuk nem bírják a forgalmat. Már reggel nyolckor egy kilométeres a sor, valószínűleg később, az előző hetekhez hasonlóan három kilométeresre duzzad majd a sor és egy órásra a várakozási idő. Érdemes a korábbi csomópontnál lejönni az autópályáról.

Szombat délelőtt van, kialakult szokásos dugó az A6-os autópályán Rijeka irányába, a Oštrovica csomópontnál, ahol Krk-sziget és Crikvenica irányába lehet tovább hajtani.