A „Vágy” szállodája a grabaci strandon

A négycsillagos ház 26 kétágyas szobával, három tágas apartmannal, egy a la cart étteremmel, wellness-központtal, fitnessz szolgáltatással, egy nagy jacuzzival és a besorolásnak megfelelő további szolgáltatásokkal várja a vendégeket.

A szálloda neve portugálul azt jelenti, hogy vágyakozás, nosztalgia. A hotel a modern komfort, a színvonalas szolgáltatások és a mediterrán életérzés elegáns ötvözetét adja. Közvetlenül a városi strand mellett, a település központjától nem messze helyezkedik el, mellyel a tengerparti sétány köti össze. Ideális mindazon vendégek számára, akik fürdőzni és napozni kívánnak, szívesen kirándulnának a környéken, illetve esti szórakozásra, és gasztronómiai élvezetekre vágynak a hotel nyári teraszán.

Gradac a Makarskai Riviéra legdélebbi üdülőhelye, amely Split és Dubrovnik között félúton helyezkedik el. Gradac már az ősidőkben lakott volt, amiről a bronz- és késő vaskorból fennmaradt kőhalmok tanúskodnak. Az ókorban valószínűleg itt volt a római civitas Biston, amely tengermelléki településként a mai horvát földön volt fontos római kori központ, a Narona nevű kolónia részét képezte. A mai Gradac területén volt egykoron a középkori Lapčan avagy Labinac városa, melyet Constantinus Porphyrogenitus császár a X. században Labineca néven említ. Gradac mai nevén 1649-ben szerepel első ízben. A Szt. Miklós-templom feletti dombon volt egykori erődről kapta a nevét, amely minden valószínűség szerint a kandiai háború (1645 – 1669) idején épült.

A táj szépsége, illetve a hegyek és a mint egy hét kilométer hosszan húzódó aprókavicsos parttal övezett azúrkék tenger lenyűgöző ötvözete tette ezt a helyet kedvelt üdülőhellyé. A település turisztikai jelképe a Gornja vala nevű aprókavicsos partszakasz, amely a makarskai tengermellék legszebb strandja, s egyben az egyik legelragadóbb adriai fürdőhely. A Biokovo hegység lankái alatt a tradicionális dalmát építészetet megtestesítő régi, elhagyatott falvak bújnak meg. Ezeket a pontokat jelzésekkel ellátott, fenyveserdőkön és olajfaligeteken áthaladó túra- és biciklis utak kötik össze, s éppen ezért ideális kirándulóhelyek.