Šibenik –Strand a város központjában

A Közép-dalmáciai Šibenik városa jövő évtől egy új fürdőhellyel várja vendégeit, mégpedig a város kellős közepén.

Šibenik az egyetlen olyan adriai város, melynek jelenleg nincs városi strandja, így a hozzá legközelebb eső strandokhoz - Jadrija, Brodarica vagy Solaris – kishajókkal, gépkocsival vagy busszal lehet eljutni. Ez az áldatlan állapot azonban már jövőre megváltozik, hiszen Šibenik városa egy 12.000 négyzetméteres szép stranddal gazdagodik.

A városközponttól csupán öt percnyi sétára lévő Banj nevű strand a következőkkel várja vendégeit: sétány, vendéglátóipari létesítmények, öltözőkabin, tusok, játszóterek, strandröplabda- és kosárlabda pálya, görkorcsolya pálya és free-climbing poligon. Napnyugtával a strand nyári mozivá, koncertek, illetve más rendezvények helyszínévé lényegül át.

A strandon fürdőzők nem csupán a kristálytiszta vízben, hanem az óvárosra és a 2000-ben UNESCO Világörökségi kinccsé nyilvánított Sz. Jakab-katedrális kupolájára nyíló pazar kilátásban is örömüket lelhetik. Ez Európa egyetlen olyan katedrálisa, amely kizárólag kőből, kötőhabarcs és fa szerkezeti elemek nélkül épült.