Richard Gere visszavágyik Horvátországba

A sztár erről egy, a közelmúltban megrendezett New York-i gálaesten beszélt a horvát Večernji list nevű napilap újságírójának. Gere még 2007-ben, a Rókavadászat (The Hunting Party) című – a boszniai háborúról, és háborús bűnökkel vádolt Radovan Karadžić utáni nyomozásról szóló – film forgatása kapcsán töltött hosszabb időt déli szomszédainknál.

– A feleségemmel és a fiammal szeretnék visszatérni Horvátországba. Évekkel ezelőtt Zágrábban csodásan éreztük magunkat – emlékezett vissza a színész a gála előtt.

A Velencei Örökség nevű amerikai alapítvány célja a velencei kulturális értékek megőrzése, és azok népszerűsítése. Gálaestjükön a Korčula-sziget történelmi értékeinek támogatása céljából gyűjtöttek adományokat.

– Arra törekszünk, hogy a jövő generációi számára megőrizzük Velence művészetének kincseit. Ezáltal pedig tudatosíthatjuk az emberekben, hogy Horvátország Európa és a Földközi-tenger térségének fontos helyszíne, kulturális szempontból is – fejtette ki Neda Young, a gála egyik szervezője.