Beyonce a Hvar-i „kék” bokorról nevezte el leányát

Az énekesnő és férje, Jay-Z arról a bokorról nevezték el Blue Ivy-nak (Kék borostyán) elsőszülött lányukat, melyre tavalyi Hvar-szigeti vakációjukon egy reggeli séta alkalmából csodálkoztak rá.

A kis Blue Ivy Carter születése után ugyan is sokan tették fel a kérdést, hogy a művészházaspár honnan vette ezt a szokatlan keresztnevet, melyet a szülők le is védettek. S íme, most fellebbent a fátyol a titokról.

„Reggel, amikor sétálgattunk, akkor láttuk meg ezt a csodás kék színű bokrot. Azt hiszem, ez a kék borostyán. Nagyon meg fog felelni” mesélte videó-bejegyzésében Beyonce, aki új internetes oldalán egy csomó privát fényképet is közzétett. Ezek között több olyan is van, amely két horvátországi nyaralásuk során készült.

A dalmáciai Hvar-sziget már az ókortól fontos stratégiai és hajózási elhelyezkedéséről, illetve a történelmi korok rétegezettségéről, kulturális és természeti szépségeiről és irodalmáról nevezetes. Kellemes éghajlatának, langymeleg teleinek és kellemes nyarainak köszönhetően számos vendéget, tudóst és érdeklődőt lát vendégül, akiket a pompás délszaki természet, a gazdag történelmi hagyomány és pezsgő éjszakai élet vonz ide.

Aki Hvart választja, biztos lehet abban, hogy számos csodában lesz része, hiszen van itt minden: a kozmopolita Hvar város éjszakai élete és építészete, hajós kirándulás a Pakleni-szigetekre, homokos fövenyek Jelsánál, az ókor és a modern elegye Stari Gradban, édeni strandok Zavala fenyveseinek tövében, a sziget déli lankáinak egzotikuma Ivan Dolac, Sveta Nedjelja és Milna településeknél, a „kis Velence” érzés Vrboskóban, a végtelen levendulamezők Gdinj, Zastražišće és Bogomolja településeknél, eldugott kis öblök Sućuraj-nál. És mindez csupán egy kis ízelítő mindabból, ami a világ egyik legszebb szigetének tartott Hvar látogatóit várja.