Kivilágítják a pulai hajógyár hatalmas daruit

Május első hétvégéjétől esténkét többezer színben pompáznak a pulai hajógyár óriásdarui.

Számos ókori, monarchiabeli és egyéb kiemelkedő kultúrtörténeti nevezetességén túl Pula városa Uljanik nevű hajógyáráról is ismert, melyet a régmúlt 1856-os esztendőben az Osztrák-Magyar Monarchia hadiflottáját kiszolgáló hajógyárként alapítottak. Az alapkövet maga Erzsébet császárné helyezte el december 9-én, s ezt a napot a világ egyik legrégebbijeként tisztelt hajógyára azóta is nagy becsben tartja.

Az Uljanik jövőbeli nimbuszát biztosítandó döntött úgy a Pula városi Idegenforgalmi Közösség, hogy Pula Önkormányzata és az Uljanika Rt. támogatásával zöld utat ad a nemzetközi hírű fénydizájner, Dean Skira ötletének, mely szerint a hajógyár szintén Uljanik nevet viselő szigetén lévő 8 teherdaru kapjon díszkivilágítást, amely számos vonzó programot, illetve „Világító óriások” néven egy újfajta promóciót indukálhat. 

A tervek a világ vezető világítástechnikai cége, a Phillips együttműködésével készültek, míg a projekt jelentősége a marketinglehetőségekben rejlik, valamint hozzájárul a jellegzetes jelképeit és konkurens előnyeit is kidomborítani kívánó város sikeres brendeléséhez. A liftek első ízben a május 2-4. között megrendezésre kerülő Visualia fesztiválon pompáznak majd fényorgiában.

Kép és szöveg: Horvát idegenforgalmi Közösség