Krk és Rab szigetek: sok volt a lopás hétvégén a strandokon

A horvát rendőrség nagy erőkkel tesz meg mindent, hogy felhívja a turisták figyelmét a strandon leselkedő veszélyekre, de még mindig sok a lopás a tengerparton. Az előző hétvégén, a Rab és Krk szigetek, valamint Novi Vinodolski strandjain összesen 50 ezer kuna értékben tűntek el értéktárgyak a strandolók táskáiból. A károsultak között voltak magyar állampolgárok is, de rajtuk kívül horvát, cseh, szlovén, osztrák és olasz fürdőzőket is megkárosítottak.

A rendőrség szerint leginkább strandon felügyelet nélkül hagyott táskákból tűntek el pénztárcák, mobiltelefonok, okostelefonok, fényképezővégek, kamerák vagy napszemüvegek. Ezen felül sok esetben a tolvajok az útleveleket és a slusszkulcsokat is elvitték.

A rendőrség felhívja a strandolók figyelmét, hogy a holmijukat sose hagyják felügyelet nélkül, ha fürdeni mennek, valaki akkor is mindig maradjon a parton az értékeik mellett. Azt is javasolják, hogy a strandra – lehetőleg – ne vigyünk értékes dolgokat, és nagy összegű készpénzt magunkkal! 

Szöveg és kép: www.index.hr