Vir-sziget: hihetetlenül megnőtt a vendégek száma

Tavaly írtuk arról, hogy az évekkel ezelőtt az engedély nélkül épült ingatlanok kényszerbontásával elhíresült horvátországi Vir-sziget a minőségi és egyedi turisztikai szolgáltatásaival akarja feledtetni az egykori negatív híreket. Nos, ha csak a puszta számokat nézzük, akkor azt mondhatjuk, hogy beérett a gyümölcse a helyi turisztikai hivatal erőfeszítéséinek.

Az idei év első hat hónapjában a sziget 40 %-kal több turistát fogadtak, mint tavaly, a vendégéjszakák száma pedig 50 %-kal múlta felül a tavalyi adatokat.

A növekedésben, meglepő módon, kulcsszerepe van a horvát vendégeknek. Az összes vendég 63%-a horvát, a vendégéjszakák 77%-át pedig a hazai turisták töltötték el a sziget szálláshelyein. Ez az arány egyáltalán nem tipikus a horvát idegenforgalomban. A korábbi évek adatai alapján, éves és országos szinten körülbelül 85%:15% az arány a külföldiek javára.

Korábban a magyarok érkeztek erre a szigetre a legnagyobb számban, de vendégéjszakákért a legtöbbet a németek fizették ki. Az idén is a németek, a szlovénok, magyarok és a szlovénok töltötték itt a legtöbb időt a külföldiek közül.
Szöveg: poslovni.hr