Hajógyár lett Split legújabb turisztikai látványossága

Diocletianus-palota vagy a Szent Doimus székesegyház mellett újabb látványosság keltette fel a turisták érdeklődését a dalmáciai Splitben.


Nem könnyű elképzelni, hogy egy zajos és üzemelő hajógyár csábító lehet, de egyre több turista keresi fel a Spliti-félsziget északi részén, a Supaval-öbölben található Brodosplit hajógyárat.

Horvátország legnagyobb hajógyárát 1922-ben alapították a környék kisebb hajógyárainak összevonásával és 1932 óta üzemel jelenlegi helyén. A postovni.hr tudósítása szerint az idén egyre többen voltak kíváncsiak a hajógyárra, ez már a helyi idegenforgalmi szakembereknek is feltűnt, ezért a hajógyári kirándulás már bekerült a városnéző csomagokba is.

A kétórás túra alatt a látogatók mindent megtudhatnak a hajókészítés fortélyairól, valamint a gyár saját "múzeumában" a hajók modelljeit is megmutatják.

A hajógyárat nemcsak a horvátok keresik fel, hanem érkeztek már szervezett csoportok Ausztriából, Belgiumból és Németországból is, de egyénileg amerikai és brazil turisták is meglátogatták a napközben is működő hajógyárat.