Murter: ki szeretne római kori emlékek mellett strandolni?

Tökéletes partszakaszt építenek Murter szigetén. Egy római kori villa maradványait restaurálták, amely mellett a látogatók akár strandolhatnak is.


Van, aki a történelem miatt választja Horvátországot. Van, aki a strandok és a kristálytiszta víz miatt. Aki Murter szigetének leghosszabb strandjára téved, annak nem kell választania. Zseniális ötlettel rukkolnak ki a horvátok. Megnyílt az első régészeti emlékekkel kombinált strand!

20180415sibenik romai strand10

Egy ókori villa állt a parton, de a maradványai még most is láthatóak. Murter az első század óta lakott szigetnek számít, a rómaiak jelenlétének számos nyomát találták itt a régészek.

20180415sibenik romai strand3

A régészeti felfedezések és a strand kombinálása már korábban megkezdődött. Az un. első fázis keretében már tavaly nyáron megnyitották a strand és az ókori műemlék együttesét. A látogatóktól érkezett pozitív visszajelzések után az idén is folytatódott a partszakasz rendbetétele a terveknek megfelelően.

20180415sibenik romai strand5

A parton kerékpárutat, túraösvényt, tanösvényt építettek. Ha végigböngésztük az összes (változatos és ötletes) információs táblát vagy kijelzőt, akkor nincs más hátra, mint egy kellemeset csobbanni a tengerben.

Képek és forrás: sibeik.in