Elkezdődtek a dugók: ötkilométeres sor a horvát autópályán

Ahogy az várható volt és a Horvát Autóklub is előre figyelmeztetett, április utolsó hétvégéjén az idei év első nagyobb torlódásai alakultak ki a horvát autópályákon.

Május elseje Horvátországban is munkaszüneti nap, és az időjárás továbbra is inkább a júniust idézi, mint a tavaszt, így nem csoda, hogy a mostani hétvégén már kialakultak első hosszabb torlódások az autópálya fizetőkapuinál. Sokan indultak a tenger felé.

A HAK (Horvát Autóklub) előzetesen erős péntek esti és szombat délelőtti forgalomra figyelmeztetett. Az előrejelzések igaznak bizonyultak. Péntek este csak kisebb fennakadás, 500-1000 méteres sorok alakultak ki a Zágráb alatti hírhedt fizetőkapunál (Lučko) a tenger irányába.

Szombat reggel ez a sor már öt kilométer hosszúra duzzadt, az A3-as autópályáról érkezők voltak kénytelenek többet várakozni. Az A4-es (magyar határ) irányából kb. 2 kilométer hosszú volt a sor. Kora délutánra egy kilométerre csökkent a sor hossza.

Nemcsak Lučkonál, hanem néhány kilométerrel korábban is várakozni kellett a magyar határ irányából. Az A4-es autópálya utolsó fizetőkapujánál (Sv. Helena) egykilométeres torlódás alakult ki kora délután.

A HAK közleménye szerint erős volt a forgalom a tenger irányába. Sok helyen balesetek, lerobbant autók vagy még zajló útépítések lassították a forgalmat. A már említett A4-es autópályán a magyar határ és a horvát főváros között is számítani kell útépítésre, forgalomelterelésre Zágráb irányába.