Nagyon durva szemetelés! 73 bevásárlókocsit szedtek ki az Adriából Dubrovniknál

Egy helyi búvárklub elhatározta, hogy megtisztítja az egyik dubrovniki kikötő partszakaszát. Ők sem gondolták, hogy mit fognak kiemelni a vízből...
Kép: Abyss Dubrovnik Búvárklub és Iskola

 

Az is egy nehezen érthető dolog, hogy önkéntesek tisztítják meg pl. a parkot a szomszéd utca mellett, patakmedreket a völgyekben, vagy a csúcsok környékét a hegyekben. Csak azért, mert akik használják, nem törődnek ezzel.

Dubrovnik egyik ACI marinája (kikötője) Komolac településen található. A helyi Abyss Búvárklub tagjai már nem először ugrottak a mélybe, hogy megtisztítsák a kikötő közvetlen partszakaszát. Az ember ilyenkor apróságokra gondol, de a búvárok legvadabb fantáziáját is felülmúlta, hogy mit hoztak fel a tenger aljáról.

Először is 73 darab bevásárlókocsit, amelyek valószínűleg eléggé hiányozhattak a közeli boltból. Igen, olyan hatalmas, fémből készült bevásárlókocsikat, amelyeket itthon is tologatunk a boltokban. Ezen felül két darabot a fenti videóban is látható tricikliből, ezzel a háromkerekűvel is általában a közeli boltból szállították a hajókhoz a megvásárolt dolgokat. Ezen felül előkerült 1100 literes szeméttároló már nem is annyira meglepetés.

A helyi újság igencsak megkérdőjelezi az itt kikötő hajósok viselkedését. Bár nem bizonyított, de feltételezik, hogy a boltból elhozott bevásárlókocsikat egyszerűbb a vízbe lökni, mint visszavinni. Az is furcsa, hogy a partot biztonsági kamerák és őrök együtt figyelik, és ez sem tartja vissza őket. Az újság még azt a kérdést is felteszi, hogy akik ilyen körülmények között így viselkednek, azok a nyílt vízen vajon mit csinálhatnak, ahol senki sem látja őket?