Dubrovnik: szerelmi történetek múzeuma nyílt

A város amúgy sem gyenge turisztikai kínálata egy újabb érdekes múzeummal gazdagodott.

Ilyen jellegű múzeumok természetesen már léteznek a világon, azt is mondhatnánk, hogy Dubrovnik csak másolja, vagy követi a trendeket. Mindenesetre, ahogy a helyi turisztikai hivatal megállapította, egy ilyen múzeum sokkal jobb, minta egy újabb apartmant vagy vendéglőt adtak volna át. Dubrovniknak egyáltalán nem rossz, ha szélesedik a paletta, több program között válogathatnak az ide látogatók.

A szervezők nem kifejezetten a helyi szerelmeket keresték a nyitás idején, inkább az egész világból válogattak szerelmi történeteket és hozzátartozó tárgyakat, ereklyéket.

Ennek ellenére a nyolc teremből álló kiállítás egyik termét természetesen a számos helyi "love story" bemutatására szánták. Többek között olyan legendás párokat mutatnak be, mint Richard Burton és Elizabeth Taylor, akik annak idején a helyi Shaherezád villában töltötték szabadságukat.

Van terem, amely az itt forgatott világhírű filmek (Csillagok háborúja, Trónok harca vagy Robin Hood) szerelmi jeleneteit mutatja be.

A múzeum csütörtökön nyílt meg néhány szándékosan üresen hagyott polccal, a szervezők remélik, hogy ide majd a Dubrovnikban elkezdődött, újabb szerelmi történek kerülnek majd hamarosan.

A belvárosban, a Pile-kapu mellett nyílt Love Stories múzeum honlapja itt található.