Hajó: új gyorsjárat indul Split - Brač - Hvar szigetek útvonalon

Június elsejétől új katamarán szállíthatja az utasokat Split és Brač, valamint Hvar szigetek között.

Az Adriatic Fast Service gyorsjáratot indít a szezonban Split repülőtér, Split kikötő, Brač és Hvar között. Napi négy járat indul Split repülőteréről Brač (Bol) irányába. Ezek közül kettő közvetlenül Brač-ra érkezik, a menetidő 1 óra 5 perc. A másik két járat megáll a spliti kikötőben is, így itt a menetidő Brač-ra 1 óra 20 percig tart. További részletek az alábbi menetrenden.

A szolgáltatás június elsejével indul és szeptember 15-ig tart. Jegyeket a hajótársaság honlapján lehet előzetesen vásárolni. Pl. egy Split reptér - Brač útvonalra a legolcsóbb jegy 199 kunába kerül. A hajótársaság ezen felül még két lehetőséget kínál. Ha 229 kunás jegyet vásárolunk, akkor lehetőség van az indulás időpontjának megváltoztatására. 299 kunás jegy esetében a jegy árát visszaadják, ha nem tudunk elutazni, vagy szintén változtathatunk a dátumon. Az időpont változtatást és a visszatérítést legalább 1 nappal az indulás előtt kell kérni. Az új időpont csak szabad helyekre kérhető.

A katamaránt még 1999-ben építették és az brit Red Jet társaságtól vásárolták meg. A 33 méter hosszú hajó egyszerre 190 utast tud szállítani.