Dubrovnik levitte a várfal belépő árát 200-ról 50 kunára

Úgy tűnik észhez tértek a dubrovnikiak, és a még vírusmentes időkben is borsos árú belépőjegyeiket a megváltozott körülményekhez igazították. Igaz, ez nem volt egyértelmű számukra az elején.

Május 11-én a horvátországi enyhítésekkel egyidőben a Dubrovnik is megnyitotta kapuit a turisták előtt. A méltán híres és nagyszerű várfal látogatásáért az első napon 200 kunát (kb. 9300 forint) kértek, mintha nem is lenne járvány, vagy a város tele lenne turistákkal.

Ennek megfelelően az első napon összesen két jegyet sikerült eladni, gyaníthatóan a vírus miatt a városban rekedt külföldieknek. A következő napokban is szinte csak helyiek lófráltak a falakon, akiknek ingyenes a belépés.

Több turisztikai szervezet, még maga a miniszter is szóvá tette a magas árat, de eltelt egy kis idő, amíg a helyiek léptek az ügyben.

Mától a teljes árú jegy, külföldieknek és horvátoknak egyaránt 50 kunába (kb. 2400 forint) kerül. A kedvezményes ár egészes június 30-ig érvényes. Aki addig el tud jutni a dalmát tengerpart gyöngyszemére, negyedáron sátálhat az Óváros várfalain.