Dubrovnik: most kb. 30%-kal olcsóbbak a szállások

Az elmúlt napokban felröppent a hír, hogy Dubrovnikban már 20 euróért (kb. 7000 forint) lehet szállást kapni egy éjszakára. A hír nem teljesen igaz, de az árak jelentősen olcsóbbak, mint tavaly ilyenkor.

A Dubrovacki Dnevnik szerkesztősége a fenti hírnek járt utána, amikor megnézte, hogy milyen áron lehet szállásokat foglalni városukban, a következő időszakra, vagyis június végéig.

Az árakat a booking.com oldalán szemlézték, és nem találtak 20 eurós szállást egy éjszakára.

Megállapításuk szerint az Óvárostól kissé távolabb már 200-300 kunáért (kb. 9250 - 14 000 forintért), kissé közelebb pedig már 400 kuna (kb. 18 500) alatt is kínálnak kétágyas szobát fürdőszobával június végére.

Az újság megállapítása szerint ezek az árak kb. 30%-kal alacsonyabbak a tavaly hasonló időszak árainál. Inkább március-áprilisban szoktak ennyit elkérni a szállásadók.

Az összehasonlításnál az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy a szállások a legjobb minősítésekkel és osztályzatokkal szerepeljenek. Tehát, valószínűleg, lehet ennél is olcsóbban megszállni.

A júniusi árakat nagyban befolyásolni fogja, hogy mely országok állampolgárai utazhatnak el Horvátországba. Eddig az biztos, hogy a már beengedett szlovénokon és helyi turistákon kívül május végétől a magyarok, osztrákok, csehek és szlovákok érkezhetnek. Várhatóan június közepétől jöhetnek a németek és a lengyelek. További nyitásokról jelenleg nincs hír.

Angolok, olaszok, skandinávok, ázsiaiak, amerikaiak és egyéb nemzetbeli turisták hiányában, legalább is a szezon elején, a szállásadóknak szűkülni fog a lehetőségük. Leginkább azoknak, akiknek a vendégköre nagy részben ezen országokra épül.