Már 26-27 fokos az Adria vize Horvátországban!

Az utóbbi napok meleg időjárása megtette a hatását, szépen melegszik a tenger vize és most már kellemesen meleg szinte végig az egész part mentén.
Hivatalos értékek Horvátországban június 30-án

Az utóbbi napokban a hűvösebb dalmát partszakaszok és felzárkóztak a Kvarner-öböl, illetve az Isztria strandjai mellé hőfokban, így már sehol sem kell 23 fokosnál hidegebb vízben fürdeni.

Stabilan 30 fok felett teljesített az időjárás a hétvégén, sok helyen 33-34 fokkal. Hétfőn kissé enyhült a meleg, de a tengerparton továbbra is igazi nyár van.

A tenger hőmérséklete is melegedett az elmúlt napokban. Ma ismét idei csúcsokat mértek. A Malinskán mért 27 fok (pontosan 26,6) idei rekord. Szintén az átlag feletti, vagyis az ilyenkor szokásosnál melegebb Krk, Mljet vagy Sibenik strandjai is a 26 fokos hőmérséklettel.

A meleg folytatódik a következő napokban is. Péntektől feltámad a bóra és kissé megkeveri a tenger rétegeit, amitől pár fokot csökkenhet a tengerfelszín hőmérséklete, de még mindig bőven a strandolható kategóriában marad. A tengerparton továbbra is marad a nyár, a levegő hőmérséklete a 25-30 fok között alakul.

Az aktuális vízhőmérsékleteket itt mutatjuk.