Vir: rengeteg magyar, már a tavalyi szinten a turisták száma a horvát szigeten

Riportot készített a horvát RTL televízió Vir szigetéről, amely üdítő kivételnek számít az idei szezonban. Ide ugyanis folyamatosan érkeznek a turisták, köztük rengeteg magyar, a koronavírus miatti visszaesés kevésbé látszik július elején.
Kép: Vir Turizam

A riport egyik apropója, hogy Magyarország a zöld (biztonságos) kategóriába sorolta Horvátországot, és a riportban nyilatkozó honfitársaink is elmondják, hogy itt biztonságban érzik magukat.

A Horvátországot ismerők körében köztudottnak számít, hogy számos magyar érdekeltségű szálláshely működik a környéken, így nem csoda, hogy a hely népszerű a magyarok körében.

De nem csak a magyarok körében. Számos szlovén és német turista is érkezett a szigetre.

Vir azon kevés horvát turisztikai régiók közé tartozik, amelyeket kevésbé sújt a koronavírus miatti mizéria. A dalmáciai részek 10-40%-os eredményeihez képest, itt most a tavalyi szezonhoz képest 70-80%-on áll a vendégéjszakák száma.

A polgármester szerint ebben az időszakban is életben maradtak, jelenleg is 27 ezer vendég tartózkodik a szigeten. Ez a szám a turistákra vonatkozik és nem azon külföldiekre, akiknek ingatlanja van a szigeten. Ők, a helyiekkel együtt 4000-en lehetnek, így most több mint 30 ezren, helyiek és turisták töltik meg a szigetet.

A helyi turisztikai hivatal vezetője szerint a mai napon elérték az 500 ezer vendégéjszakát, amely 80%-a a tavalyi év hasonló időszakának, január 1-től számítva. Ez horvátországi viszonylatban, az év eddigi részét tekintve a legmagasabb szám!