Zsúfolt strandok, beindult a szezon Horvátországban!

Mintha nem is lenne koronavírus veszély. A strandolók egymás hegyén-hátán, szinte egy töröközőt nem lehet már lerakni a dalmáciai Split strandjain.

Az alábbi képek tegnap délután készültek Split strandjain (Žnjan és Bačvice). Azt láthatjuk, hogy bizony semmi értelme megjegyezni a strandolásra vonatkozó horvát előírásokat. Az is biztosnak tűnik, hogy a következő időszakban is hasonló látvány fogad majd bennünket a horvát strandokon. Most minden adott, hogy szállást keressünk valamelyik strand közelében, hiszen végre felmelegedett az Adria vize és a minősége is kristálytiszta a horvát partszakaszon.

Szép lassan növekszik a Horvátországba érkező turisták száma. Splitben is egyre jobban megtelnek a vendéglők és a szállások. Valamint újdonságok is várják a turistákat a környéken.

Két év szünet után a múlt hét óta látogatható a Szent Doimus székesegyház felújított harangtornya, valamint a helyi stadionban a bátrabbakat igazi adrenalin túrára viszik a magasban, a stadion tetőszerkezetén, a végén pedig egy 70 méter hosszú kötélen lehet himbálózni a focipálya felett.

Ezt a túrát Skywalk-nak hívják, de nem összetévesztendő az idei szezon legnagyobb turisztikai újdonságával a Makarska feletti Skywalk üvegpadlós kilátóval és csodálatos panorámájával. Ide érdemes korán reggel odaérni, vagy türelemmel viselni a várakozást, és a szörnyű állapotban lévő hegyi utat a kilátóhoz.

Kép: Vladimir Dugandzic / Cropix
Kép: Vladimir Dugandzic / Cropix
Kép: Vladimir Dugandzic / Cropix
Kép: Vladimir Dugandzic / Cropix