Adria: 40 fok után enyhül a forróság, de csak néhány napra

Folytatódik az idei forgatókönyv az Adrián. Néhány napos kánikulai időszakot ismét zivatarok és viharok szakítják meg a következő napokban.
A következő napok előrejelzése a tengernél

Az idei nyárhoz viszonyítva már egy tisztességes kánikulai időszak zárult le ma Horvátországban. Keddtől kicsit lehűl az idő, aggodalomra, főleg a déli részeken nincs ok.

Múlt héten, az idei nyáron először ízelítőt kaptunk a nyárból Horvátországban és Montenegróban. Július utolsó napján mérték a legmelegebbet a régió országaiban. Montenegróban a fővárosban, Podgorica mérőállomása már meghaladta a lélektani negyvenes határt, 40,4 fokot mértek.

Horvátországban a dalmát Knin volt a legmelegebb 38,4 fokkal. Az utóbbi napokban a legtöbb helyen folyamatosan 35 fok körül alakult a maximumhőmérséklet a tengerparton.

Keddtől megérkezik a felfrissülés. Főleg az északi, isztriai részekre. 35 fok helyett 25-26 fokos maximumokra kell számítani. Most jobban jár, aki délebbre nyaral. Itt kisebb a lehűlés, továbbra is 30 fok körül alakul a hőmérséklet. Változékonyra fordul az időjárás. A napos időszakokat szélviharok és zivatarok tarkítják majd.

A jó hír, mármint azoknak, akik hétvégén indulnak, hogy körülbelül három napot kell várni az újabb változásra, hétvégére ismét visszatér a nyár.

Isztria holnap
Észak-Dalmácia holnap
Dél-Dalmácia