Második helyen a magyarok kattintásban! Érdekel bennünket a horvát vírushelyzet

Horvát Turisztikai Szövetség (HUT - Hrvatska Udruga Turizma) tájékoztató oldalt indított a horvát koronavírus helyzettel kapcsolatban 12 nappal ezelőtt. Az első időszak adatai alapján a magyarok a második helyen állnak az országok közötti kattintások listáján.
A mai állapot szerint...

A külföldiek közül leginkább a németek (42,5%) figyelik az oldalt, de a magyarok a második helyen állnak (14,7%), megelőzve az osztrákokat (8,5%), és a hollandokat (6,3%), akiket a kormányuk le akar beszélni a megszokott horvátországi kempingezésükről.

A sikerben reméljük mi is szerepet játszottunk, hiszen itthon elsőként adtunk hírt erről az oldalról, amelyet mások is átvettek. A hír megjelenhetett olyan igényesebb közösségi oldalakon is, ahol fontosnak tartják az aktuális és megbízható információkat a jelenlegi helyzetről.

Annak idején azért csóváltuk a fejünket a honlap adatszolgáltatásán, ez azért javult mára valamelyest...

Az új és aktív esetek alatt két fontos számot látunk, amely eddig hiányzott. Az A100l azt jelenti, hogy a régió lakosságára vetítve 100 000 lakosra hány fertőzött jut. Az A100P pedig a régió lakosságához hozzáadja az ott tartózkodó turisták számát, és így számol arányt 100 ezer emberre. Értelemszerűen ez az érték így kisebb olyan helyeken, ahol sok a turista.