13 kilométeres dugó a horvát autópályán hazafelé, várakozás a határon

Erős hétvégi forgalom mellett balesetek is nehezítik a haladást a horvát utakon. A horvát határátkelőkön, a szlovén és magyar (Letenye) részen is nagyobb sorok alakultak ki a nap folyamán.
Lučko fizetőkapu délelőtt a tenger felé: 4 kilométeres sor

Egész nap hatalmas volt a forgalom Letenyénél a magyar-horvát határon. Amíg reggel a Horvátországba tartó forgalom volt erős, addig délutánra már a hazaérkezők is várakozni kényszerültek.

Reggel óta folyamatos a várakozás az autópálya határátkelőjén. A legforgalmasabb időpontokban 2-3 óra között alakult a várakozás. A közúti átkelőnél sem volt sokkal jobb a helyzet itt hosszan kellett várakozni.

Ma délután, 16 óra körül több forrás is sorokról számol be Letenyénél. Az autópályán Horvátország felé a rendőrség tájékoztatása szerint 1 óra, ugyanennyit ír a Horvát Autóklub is. A Borderwatcher közösségi alkalmazás szerint 180 perc az autópályán, és 90 perc a régi határátkelőn.

Visszafelé is torlódik a tömeg. Letenyénél az autópályán 1 órás várakozásról ír a rendőrség honlapja.

A horvát autópályákon sem mindenhol jó a helyzet. Visszafelé az A1-es autópályán Ogulin és Bosiljevo 1 csomópontok között baleset történt Zágráb felé. A forgalom már megindult, de 15:30-kor 13 kilométeres volt a sor. (16 órakor még nyolc kilométer)

Szerencsére jelen pillanatban nincs jelentős várakozás a hírhedt fizetőkapuknál Zágráb környékén.