Dubrovnik: a karantén ellenére jönnek a britek, a város fizetné a tesztet

Dubrovikra nagyon ráférne még néhány turista. A számok nem a legjobbak. Eddig csak 39%-a érkezett meg a tavalyi turistáknak.

Dubrovnikban nagyon rosszul indult a szezon. Az autósok szinte lemondtak róla, a tengerjáró hajók idén nem hoznak vendégeket és a légi közlekedés is csak júliusban indult be újra.

Nagy-Britannia karanténnal (negatív teszt ellenében elhagyható) várja turistáit szombat hajnal óta. Ennek ellenére ugyanazon a napon hat repülőgép landolt Dubrovnik mellett, fedélzetén 352 brit turistával.

Dubrovnik polgármestere levelet írt az angol miniszterelnöknek, hogy a Horvátországra bevezetett vörös besorolásból vegye ki a Dubrovnik régiót. Érveiben az szerepel, hogy itt jóval alacsonyabb a fertőzöttek száma, valamint a város hajlandó magára vállalni a tesztelés költségeit, amennyiben a britek korlátozások nélkül jöhetnek Dubrovnikba.

A tervek szerint a tesztelést akár Dubrovnikban is elvégezhetik, de a város hajlandó kifizetni a teszt költségeit, amennyiben azt visszatéréskor valamelyik brit repülőtéren végzik el.

Magyar turisták még korlátozások nélkül utazhatnak Dubrovnikba, illetve Horvátországba. Valószínűleg ez az időszak csak szeptember 1-ig tart.