Életet mentett a komp Horvátországban

Múlt héten fontos küldetést teljesített a Jadrolinija horvát közlekedési vállalat legújabb kompja.
Kép: Jadrolinija

Múlt héten fontos küldetést teljesített a Jadrolinija horvát közlekedési vállalat legújabb kompja. A hatalmas szélvihar miatt a főutat lezárták, a mentők nem tudták az országúton keresztül megközelíteni az életveszélyben lévő beteget, így a mentőautót komppal szállították a helyszín közelébe.

A hajótársaság közleményében megjegyzi, hogy nem ez az első eset, hogy rendkívüli küldetést teljesítenek. 2020-ban 76 alkalommal szállítottak mentőautókat vészhelyzetben.

A Lošinj nevű kompot márciusban állította üzembe az hajótársaság. A flotta 54. hajója a Lopar - Valbinska (Krk-sziget) útvonalon kezdte meg szolgálatát. Ugyanezen az úton szállították a mentőt is a súlyos beteghez.

A komp egyszerre 600 utast és 140 autót tud szállítani. A 97,85 méteres hajó 13 csomós sebességre képes. A vállalat az utóbbi időkben inkább használt hajókat vásárolt, ez is egy ilyen, amelyet Oroszországból szereztek be.

A névválasztásnál a hajótársaság folytatta a korábbi hagyományát és most is egy horvát sziget nevét kapta az új szerzemény.