Isztria: sokan érkeztek a kempingekbe az első májusi hétvégére

Camping Adriatic by Valamar

Természetesen még messze vannak a számok a pandémia előtti adatoktól, de az első májusi hétvégére kb. 10 ezer vendég érkezett Isztriára.

A vendégek szépen elosztották egymás között a szálláshelyeket, szinte ugyanannyian választották a három legnépszerűbb típust: a szállodákat, a magánszállásokat és a kempingeket. Ez utóbbi kissé meglepő május elején, de ez is jelzi, hogy a turisták a pihenés alatt is keresik a biztonságos szállásokat és a kempingeket sokan részesítik előnyben.

Vegyük figyelembe, hogy a külföldiekre hazatéréskor szinte mindenhol karantén várt, ezért a 2019-es vagy azelőtti május elejei roham idén elmaradt. A magyar turistáknak jelenleg öt lehetősége van Horvátországba beutazni, erről itt írtunk.

A legtöbben a szomszédos Szlovéniából érkeztek, mint a hölgy a riportban, aki elmondta, hogy többen is jönnének, ha otthon nem várná őket karantén. Ő mindenesetre már nem megy vissza, inkább marad Premantura környékén.

A szlovénok után a horvátok, a szerbek és a németek érkeztek a legtöbben. A magyar turisták jellemzően júniusban szoktak megindulni.