Kánikula: az első igazi nyári hétvége a horvát Adrián!

Jó hírünk van azoknak, akik már a 30 fok feletti hőmérsékleteket várják, és még jobb azoknak, akik a hétvégét és a következő hét elejét az Adrián töltik: minden nap 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Sőt! A következő hét elején a 33-36 fok sem kizárt.

A fenti képen a péntekre, szombatra és vasárnapra várható értékeket látjuk, Isztriától a legdélebbi pontig, négy részre osztva az adriai partszakaszt.

Horvátországban a legmelegebbet (35-36 fokot) a tengertől kissé távolabbi belső részeken mérhetik, napközben kissé hűsíti a levegőt az Adria. Éjszaka fordítva alakul a dolog, a belső részeken 10-14 fokra ébredhetünk, míg a tengerparton akár 20 fokban is lehet majd éjszaka forgolódni.

Mivel ez az idei első forróbb hétvége, így nem árt átismételni a korábbiakat: folyadék és naptej mindig legyen nálunk, zárt öltözet (akár szalmakalap), és lehetőleg minél kevesebbet tartózkodjunk a tűző napon a kora délutáni órákban. Ez utóbbit nem könnyű betartani a strandokon.

A tenger hőmérséklete az elmúlt napokban 21-22 fok körül alakult, ebből a következő napokban könnyen lehet 23-25 fok is. Aktuális hőmérsékleteket itt mutatjuk.