MÁV éjszakai vonatokat indít az Adriára júliustól

Fotó: MÁV

Újra elindul július 2-ától Splitbe a MÁV-START egyik legnépszerűbb éjszakai vonata, az Adria InterCity. A vonat idén először korszerű, légkondícionált fekvő- és hálókocsikkal közlekedik. További újítás, hogy a vonatban a teljes szakaszon étkezőkocsi közlekedik.

Az Adria InterCity Budapestről Splitbe keddenként, péntekenként és vasárnaponként; míg visszafelé szerdánként, szombatonként és hétfőnként közlekedik, menetideje: 14 óra, melynek nagy része az éjszaka alatt történik.

A MÁV-START új arculatos, frissen felújított, két háló- és három fekvőhelyes kocsija minden korábbinál magasabb szolgáltatási színvonalat képvisel. A fedélzeti szolgáltatásokat a megújult Utasellátó biztosítja, az idén először a teljes útvonalon közlekedő étkezőkocsival.

A vonat Budapestről 18:45-kor indul, a Balaton déli partján haladva éri el az országhatárt, majd Zágrábot elhagyva vág neki a Dinári-hegységnek, ahol a tengerszint felett közel 900 méter magasan fekvő hágók leküzdése után ereszkedik le a tengerpartra, Splitbe 8:46-kor érkezik. Visszafelé, Splitből a vonat 18:28-kor indul, Budapestre másnap 9:35-re érkezik.

A jegyértékesítés a nemzetközi pénztárakban már június 17-én megkezdődik. A jegyvásárlás folyamata egyszerűsödött, most először a háló- és fekvőhelyes kocsikra szóló jegyek is megválthatók lesznek a következő héttől a megújult ELVIRA felületen, ezzel is elősegítve a korszerű és kényelmes utazást. Felnőtt jegyek már 48 eurótól, gyermekjegyek már 25 Eurótól is elérhetők rá.

Az Adria InterCity vonat menetrendjével, szolgáltatásaival kapcsolatos részletes információ a www.mavcsoport.hu/adria oldalon érhető el.