Horvátország beindult! Már 75%-on vendégek száma!

Horvátország egyre népszerűbb mostanában, ahogy következnek a főszezon hétvégéi, egyre több vendéget fogadnak déli szomszédunknál. 

A mostani hétvége előtt 730 ezren nyaraltak horvát szálláshelyeken, amely 150 ezerrel több, mint tavaly ilyenkor. 

Azonban sokkal biztatóbb a kép, ha a covid előtti utolsó szezonhoz, 2019-hez viszonyítunk. A rekordot hozó 2019-es júliushoz képest létszámban már megérkezett a turisták 75%-a. Erről Nikolina Brnjac, turisztikai miniszter az alábbi beszélgetésben számolt be a horvát közszolgálati televízióban.

Vannak olyan régiók, ahol már a 2019-es szinten alakulnak a vendégszámok. 

Horvátországban a tengerparti régiókban romlott a járványhelyzet. Csütörtöktől az Európai Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központ (ECDC) kockázatosabb besorolás alá helyezte az egész horvát tengermelléket, amely már egy lépésre áll attól, hogy a piros jelzésű, súlyosan fertőzött régiók listájára kerüljön.

A jelenlgi narancssárga besorolással semmi nem változik a turisták számára. Horvátország továbbra is látogatható a július elején meghirdetett feltételekkel. A gond akkor lehet, ha Horvátország a piros kategóriába kerül, amelytől még messze van és az időben jött figyelmeztetés után talán elkerülhető lehet a későbbiekben.