Plitvicei-tavak: csendben szépen megemelték a belépő árát

A kereslet-kínálat törvénye ismét megvalósult. Vagyis, ha valami népszerű, akkor azért lehet többet is kérni. Fel is emelte a belépők árait a Plitvicei Nemzeti Park.

Júliusban még bőszen hirdette a nemzeti park, hogy egész nyáron 200 kunáért vehetnek belépőt a felnőttek. Talán ők sem számítottak arra, hogy beindul a szezon Horvátországban, ahol már 80%-on van a turisták száma a 2019-es, covid előtti utolsó szezonhoz képest.

Mától a negyedével megemelték a nagy hírveréssel meghirdetett jegyeket, 200 kunáról 250-re, természetesen a legnagyobb csendben, csak az vehette észre, aki rátévedt a nemzeti park frissített árlistájára.

A kb. 2500 forintos emeléssel, most kb. 12 500 forintba kerül egy belépő, amely természetesen nem olcsó, de sok külföldi úgy gondolja, hogy a ritka természeti látványosság ennyit bőven megér.

Ezzel egyet is lehet érteni, azonban a park vezetőségének lépését amatőr húzásnak nevezte a riportban szereplő horvát utazásszervező. Mindenféle előzetes értesítés nélkül, az egyik napról a másikra emeltek árat, amely szerinte arra vall, hogy a vezetőség nem érti, hogyan működik a turizmus. Az utazási irodák már időben leszerződtek az utakra a korábbi árakon, most a szerződéseket teljesíteniük kell és az emelést valahogy beszedni a turistáktól.

A nemzeti park röviden azt válaszolta, hogy a megnövekedett kereslet miatt döntöttek az áremelés mellett.